U
zadnje dve godine interesovanje za gajenje ćuraka se naglo povećalo.
Zbog toga smo počeli da se bavimo i ovom proizvodnjom koja obuhvata
inkubiranje priplodnih ćurećih jaja i organizovanje sopstvenog tova
ćuraka. Opredelili smo se za teški hibrid "BIG-6" koji ima
odlične tovne karakteristike.
Godišnje proizvedemo oko 1.000 tona ćurećeg mesa. Zahvaljujući ćurećoj
proizvodnji ćureće meso u obliku gril-ćurke, konfekcionirano, sušeno
i prerađeno u salame može se sada naći i na našem tržištu. |
Ukupna
površina farme za tov ćuraka je 10.000 m2 tako da u dva
turnusa godišnje utovimo 90.000 ćuraka. Ukupna proizvodnja je oko
1.200.000 kg žive vage ćuraka, u trajanju turnusa od 16-20 nedelja.
Farma je opremljena savremenim sistemom za hranjenje i pojenje koji
zadovoljava stroge tehnološke normative za uspešan tov ćuraka. |
|